poniedziałek, 7 października 2013

Babeczka truskawkowa: Smaczna Cuszima

Hej!
Dzisiaj jako post wstawię następny przepis. Bardzo smaczne ciasto na każdą okazję.


CUSZIMA


Upiec jeden biszkopt jasny i jeden biszkopt 
ciemny.

MASA BUDYNIOWA
Składniki:
1/2 l mleka
2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
25 dag masła
3-4 łyżki cukru kryształu
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budy-
niu ugotować budyń. Utrzeć masło i do-
dać przestudzony budyń.

MASA TRUSKAWKOWA
Składniki:
1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)

Wykonanie:
Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać
suche galaretki, dobrze wymieszać i lekko
zagotować.

MASA ŚMIETANKOWA
Stadniki:
1/2 l śmietany kremówki
1 galaretka czerwona
1-2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.
Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą
galaretkę

Dodatek:
1 paczka okrągłych biszkoptów

PRZEŁOŻENIE CIAST:
Biszkopt ciemny - masa budyniowa - po-
łowa masy truskawkowej - biszkopty -
połowa masy truskawkowej - masa śmie-
tankowa - biszkopt jasny - polewa.



SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz